RJUKAN FOLKEKJØKKEN

Matsvinn er et komplekst problem, og et av de aller største i klimakrise sammenheng.I forskningsprosjektet Drawdown, hvor forskere fra hele verden har samarbeidet om å regne potensielle innsparinger på utslipp av klimagasser, er nye strukturelle løsninger for matsvinn problematikk rangert som løsning nr 3 for å nå klimamålsetninger. https://www.drawdown.org/solutions/food/reduced-food-waste. 

RJUKAN SOLARPUNK ACADEMY har fått støtte fra DNB Sparebankstiftelsen til etablering av FOLKEKJØKKEN i våre lokaler på Rjukan Varelager. Vi vil bruke litt tid på å utvikle form og rutiner for dette,og rulle dette igang når risikoen for nye smittevernstiltak er over .Men i grove trekk har prosjektet ha disse milepæler:

- Etablering av regelmessige sosiale folkekjøkken med fokus på tematikken matsvinn, i dialog med diverse potensielle samarbeidspartnere lokalt.

- utvikling av ansvarlige rutiner for daglig drift av en ``Matsvinnscafè``- som litt etter litt vil definere profilen til Martin Andersen`s

BEST FØR SERVERING.

--Holde fokus på de muligheter for innovasjon og nyskapning bærekraftig omstilling innen matproduksjon og ressursforvaltning genererer. 

 

For å skape et best mulig utgangspunkt for dette arbeidet, har vi invitert Liv Bangsund og Tromsø Folkekjøkken til Rjukan for en workshop som etablerer prosjektet. Bangsund blir en av de aller første deltagerne på vårt SOLARPUNK IN RESIDENCE program, hun kommer så snart vi ser at unntakstilstander og pandemi går mot slutten.